петак, 11. јануар 2013.

Zečije Uvo #16 Parashut

Mušice vezane od dlake zeca su nesumnjivo jedne od neizbježnih, odnosno obaveznih u kutiji svakog mušičara. Materijal od kojeg se vežu već dugo vremena daje velike uspjehe prilikom lova pastrmke na brzim planinskim rijekama.

Bilo da se radi o njihovim mokrim, suvim ili kreacijama nimfe , u svako doba godine pastrmka će uzeti ovu imitaciju jednodnevki,tulara ili nekog drugog insekta vezanog od dlake zeca.
Što se tiče Tenkara stila mušičarenja, mušice od zečije dlake se mogu vezati kao Sakasa Kebari , a poželjno je u kutiji imati i neku od kreacija ,,zapadnjačkog,, stila mušičarenja. Na planinskim rijekama , gdje se pastrmka skriva ispod granja vrbe, uz obalu, iza većeg kamenja i sl. zabačaji do 10m su sasvim dovoljni.
Tu Tenkara ima svojih prednosti u odnosu na klasični,,Fly Fishing ,, jer se mušica lakše ,,vodi,, u tako brzoj i bistroj rijeci.
Sa ovom kreacijom ,,Zečijeg Uva ,, imao sam puno uspjeha , pogotovo u brzacima i prelivima. Vezana u parašut stilu, sa krilima od polipropilena garantuje plovnost. Nogice od pijetlovog pera vezane na ovaj način , obezbjeđuju mušici stabilnost,transparentnost i siluetu . Toj kombinaciji pastrmka teško odolijeva...

Većinu imitacija tulara vežem na udici #14 ili #16 , pa je tako i ova vezana .


Нема коментара:

Постави коментар